سلام کردن و دست دادن یکی از مهمترین آداب معاشرت است که در همهی فرهنگها وملتها نشانهی دوستی و صمیمیت است. در این مطلب از مجله ارنیکا سعی شده که نکات مهمی در مورد آداب معاشرت ارائه شود.
آداب معاشرت نشانهی فرهنگ هر آدم و احترامی است که به طرف مقابل گذاشته میشود. سلام کردن و دست دادن یکی از مهمترین آداب معاشرت است که در همهی فرهنگها وملتها نشانهی دوستی و صمیمیت است. در این مقاله سعی شده که نکات مهمی در مورد آداب معاشرت ارائه شود.
همچنین بخوانید:
اصول آداب اجتماعی: نحوه درست درخواست
پیش دستی در سلام کردن
فرقی نمیکند چند سال دارید. شما بزرگ هستید یا طرف مقابل اما برای آنکه در ذهن باقی بمانید در سلام کردن پیش قدم باشید. این کار نشانهی بزرگواری شماست. در هنگام سلام کردن سعی کنید لبخند به لب داشته باشید و به چهرهی طرف مقابل نگاه کنید. حتی اگر زبان یکدیگر را ندانید لبخند معنی سلام را میرساند. در شرایط خاص به جای واژهی سلام میتوانید کلمهی درود را به کار ببرید.
رسا سلام کنید
سن و سال و مقام و درجهای که دارید را فراموش کنید. وقتی وارد جمعی میشوید با صدای رسا به همه سلام کنید. در نظر داشته باشید مجموع سن حاضرین از سن شما بیشتر است. همچنین هنگام بیرون آمدن از آن جمع باید از همه خداحافظی کنید مگر آنکه قصد وارد شدن و یا خروج از استادیوم فوتبال را داشته باشید.
سلام کردن آقایان
آقایان در سلام کردن به خانمها دقت بیشتری داشته باشند. فقط به خانمهای آشنا سلام کنید و توقف زیاد در هنگام سلام و احوالپرسی چندان پسندیده نیست.
به جمع دوستانه وارد نشوید
اگر دوستانی در گوشهای ایستادهاند و مشغول صحبت کردن هستند به هیچ وجه توقف در کنار آنها توصیه نمیشود مگر آنکه خودشان از شما دعوت کنند که به جمعشان وارد شوید.

کوچکترها سلام را فراموش نکنند
با وجود آنکه گفته شد بزرگترها در سلام کردن پیشی بگیرند اما بهتر است در دست دادن پیش دستی نکنند. بهتر است بزرگترها دستشان را برای دست دادن دراز کنند.
به اینستاگرام مجله ارنیکا بپیوندید
سلام تلفنی
اگر با طرف مقابل تلفنی در ارتباط هستید بهتر است اول سلام کنید و بعد خودتان را معرفی کنید. دور از آداب معاشرت است که منتظر باشید طرف مقابل اول سلام کند.
احترام معلمین
معلمین و استادان لازم است هنگام ورود به کلاس سلام کنند و ادب حکم میکند که دانش آموزان و دانشجویان موظفند جلوی استاد و معلم به پا خیزند.
احترام به رؤسا
مدیران، رؤسا و معاونین شایسته است در هنگام ورود به محل کار به کارمندان خود سلام کنند و اگر کسی جلوی پای شما بلند شد تشکر کنید و او را به نشستن دعوت کنید.
خسته نباشید
به جای واژهی سلام جملهی خسته نباشید را بیان نکنید این جمله بار معنایی خوبی را به همراه ندارد. پس از سلام کردن حال طرف مقابل را در جملهای کوتاه و مختصر بپرسید و اجازه دهید که او به شما پاسخ بدهد. کارمندان و بازاریابان بهتر است بعد از سلام و معرفی خود مطالب خود را نیز بیان کنند.
نحوه سلام زبانی در معاشرت با دیگران
در هنگام سلام کردن از کلمات و زبان محلی همان مردم استفاده کنید این کار صمیمت شما را نشان میدهد. به جای بیان کلمات در سلام کردن سر خود را تکان ندهید این کار نشانهی بی احترامی به طرف است. برای سلام و احوالپرسی زمان طولانی را صرف نکنید. وقت خود و طرف مقابلتان را نگیرید. در عین ادب و احترام این کار را کوتاه و مختصر انجام دهید.
دودستی دست ندهید
درست است که بعد از سلام کردن دست دادن مرسوم و شایسته است. اما دو دستی با کسی دست ندهید. البته در نمازهای جماعت اگر کسی با شما دو دستی دست داد شما هم سعی کنید این کار را تکرار کنید. اگر دست شما به چیزی آلوده است و یا دستانتان خیس است دست دادن و یا جلو بردن مچ دست برای این کار درست نیست. در این شرایط کافی است عذر خواهی کنید و به حالت ایستاده به طرف مقابل احترام بگذارید.
این مقاله را از دست ندهید:
آقایان دست ندهند
آقایان توجه داشته باشند در هنگام سلام و احوالپرسی تحت هیچ شرایطی به طرف خانمها دست دراز نکنند. در هر کشوری آداب معاشرت متفاوت است، ایران یک کشور با فرهنگ و عرف اسلامی است. در جمعها به این موارد دقت کنید . در جمع آشنایان و مهمانیهای خانوادگی اگر خانم دست خود را دراز کرد میتوانید دست بدهید در غیر این صورت نباید دست دراز کردن و جهت دست دادن از طرف آقایان باشد. در هنگام دست دادن دست طرف مقابل را سفت نگیرید. بهترین حالت به این شکل است که دست طرف مقابل را آرام و ملایم به مدت ۳ تا ۵ ثانیه در دست داشته باشید. البته شل دست دادن نیز جایز نیست.